21 Mei 2012

GAMBAR antara duit syiling termahal di dunia

Berikut adalah gambar duit syiling USA 1792 yang dikatakan termahal didunia...




Gambar duit syiling lama ,antara paling mahal di dunia,keluaran tahun 1792












Berikut adalah duit syiling dari USA keluaran tahun 1792 yang dilelong melebihi 1 juta USD. kali terakhir ia dilelong ialah pada tahun1974, namun pada waktu itu nilainya sekitar USD 105,000 sahaja. Dilelong oleh Haritage Auction,duit syiling kecil itu antara 40 duit syiling seumpamanya yang dihasilkan pada tahun tersebut , paling mahal di dunia yang dilelong.

34 ulasan:

  1. DUIT SHILING 50SEN UNTK DIJUAL
    50SEN TAHUN 1968
    50SEN TAHUN 1971
    50SEN TAHUN 1982
    50SEN TAHUN 1987

    BERMINAT HUBUNGI 0148090644/0102800238 AKHIM

    BalasPadam
  2. duit syiling lama thn 1877 penoreh getah asli..

    rasa teruja sila hubungi di talian 013-2213706

    BalasPadam
  3. orang kata ada hp buang duit.ye la asyik topup jee...sebulan paling kurang pun dah rm30.tak dapat apa pun...ermmmmm kalau anda masuk ni.gerenti anda ada income bila ahli keluarga anda topup walau dimana pun anda tetap dapat komisyen..ada insuran dan yang bestnye ada point.kumpul dan tebus ke tiket kapal terbang air asia...WOW..macam tak percaya je...http://toneexcel.biz/?id=125495

    BalasPadam
    Balasan
    1. apakah ketahian ini

      Padam
  4. wang kertas dengan no siri terbaik!!
    email ja_edy@yahoo.com utk keterangn lnjut

    BalasPadam
  5. DUIT SYILING RM5(GAMBAR TUN ABD RAHMAN) UNTUK DIJUAL
    RM2500__HARGE LEH KIRE2 LG
    MINAT???
    KOL TERUS.,MSG XLYAN BRO...
    0172736665(AMIR)
    0199454451(HAKIM)

    BalasPadam
  6. duit syiling LIBERTY AMERICA tahun 1799 .
    minat , sila hubungi....
    0129140568 (JUL)

    BalasPadam
  7. saya ada wang syiling lama mungkin zaman british, duit dari negara cina, amarica, maxico, spin dan franc tahun 1801, 1908. duit ini diambil dari dalam tanah. berminat kol saya 0166586716.

    BalasPadam
  8. Syiling lama 1908, 1938, 1948, yang suka siling antik, call saya 012824601....

    BalasPadam
  9. saya ada duit silver lama tahun 1786 CAROLUS III.
    dihadapan gambar raja carolus III dan dibelakang tertulis 8R.FM.Mo.
    jika berminat boleh msg 0172913303.

    BalasPadam
  10. saya ada banyak duit syiling dan duit kertas yang lama sesiapa yang berminat hubungi saya 0146554009

    BalasPadam
  11. 5 CENT,VICTORIA,1900,0125224055

    BalasPadam
  12. saya ada duit syling 1799 gold coin cal saya 0182709531

    BalasPadam
  13. Saya ada duit syiling tahun 1857

    BalasPadam
  14. Saya ada beberapa keping duit syiling tahun 1857 , 1844 jepun & amerika. bagaimana saya nak tahu nilainya

    BalasPadam
  15. Saya ada menyimpan pelbagai syiling lama termasuk syiling Yasin...berminat. Whatsapp.. 01128632863

    BalasPadam
  16. sy ada duit syilling 7 yassin & duit 1 sen Victoria era tahun 1800
    sapa berminat call sy 0139732585

    BalasPadam
  17. sy ada duit syilling lama 7 yassin & duit syilling Victoria era tahun 1888 sapa2 yg berminat hubungi sy 0139732585

    BalasPadam
  18. Saya ada duit syiling MALAYA AND BRITISH QUEEN ELIZEBETH II dari tahun 1961.........SAPA BERMINAT HUBUNGI NOMBOR TEL 01114148314

    BalasPadam
  19. Berapa harga duit siling rm5.1971 hebat.t.abd rahman

    BalasPadam
  20. Saya ada duit syling luar negara tahun 1799,tapi saya tak tauh berape nilai skrg

    BalasPadam
  21. Saya ada duit syling luar negara tahun 1799,tapi saya tak tauh berape nilai skrg

    BalasPadam
  22. Ada syilinng lama yg termahal d dunia mcm gambar..nak jual minat wasap 0172843158

    BalasPadam
  23. sya ada 1cent coin queen victoria 1901 berminat wasup 0142133355

    BalasPadam
  24. Saya ada duit syiling tahun1804 spa brmint bole whatssp di no 0128663438 asal tawau sabah asal duit ne aq kurang tau .slengkap nya bole pm di whatssp

    BalasPadam
  25. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  26. Sya nk jual coin yassin sya.... bminat, sila call 01140467445 or whatsap 0137469680

    BalasPadam
  27. kbtlan,sy ada syiling yg sama mcm syiling termahal tu,, da brminat ble ctct ye

    BalasPadam
  28. Duit syiling 50sen 1971 berminat hubungi st 019 5305158

    BalasPadam
  29. Duit syiling 50sen 1971 berminat hubungi st 019 5305158

    BalasPadam
  30. Saya nak jual duit kertas rm1 lama, sign gabenor Tun Ismail Mohd Ali(1962-1980). Contact 0107196478.

    BalasPadam
  31. Saya Mempunyai Syiling Lama seperti berikut: 1. 1 Cent, Victoria Queen, Tahun 1845 2. 1 Cent, Malaya & British Borneo, Tahun 1957, Queen the second 3. 1 Cent, King George And Empror of India, Tahun 1920 4. 1 Cent, King George, Currency Malaya, 1939 5. 1/2 Cent, King George V, 1932 6.1/4 Cent, King George V, 1932 7. 10 Cent, King George the sixth 1948 8. 10 Cent, Queen Elizabeth The Second, 1961 9. $1, Syiling Malaysia, tahun 1971 10. Syiling 50 sen terbelah tahun 1968 11. Syiling 50 sen, terbelah tahun 1967 12. Syiling Yasin (1, 3, 7) Sila hubungi Mizi, 013-287-3199, SMS only

    BalasPadam
  32. sye ada beberapa duit syiling lama dan wang kertas prefix kod yg cantik. whatsapp/mesej jika berminat. 0136988679

    BalasPadam
  33. Sy memiliki duit 20 sen QE2 dan Kg6 tanpa mint mark, duit kertas Brunei tahun 1972, duit kertas RM1 Thomas De La Rue, duit syiling RM1 tahun 1993 untuk dijual...jika berminat sila pm 01129322411, jualan urgent.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...