21 Mei 2012

GAMBAR antara duit syiling termahal di dunia

Berikut adalah gambar duit syiling USA 1792 yang dikatakan termahal didunia...




Gambar duit syiling lama ,antara paling mahal di dunia,keluaran tahun 1792












Berikut adalah duit syiling dari USA keluaran tahun 1792 yang dilelong melebihi 1 juta USD. kali terakhir ia dilelong ialah pada tahun1974, namun pada waktu itu nilainya sekitar USD 105,000 sahaja. Dilelong oleh Haritage Auction,duit syiling kecil itu antara 40 duit syiling seumpamanya yang dihasilkan pada tahun tersebut , paling mahal di dunia yang dilelong.

19 ulasan:

  1. DUIT SHILING 50SEN UNTK DIJUAL
    50SEN TAHUN 1968
    50SEN TAHUN 1971
    50SEN TAHUN 1982
    50SEN TAHUN 1987

    BERMINAT HUBUNGI 0148090644/0102800238 AKHIM

    BalasPadam
  2. duit syiling lama thn 1877 penoreh getah asli..

    rasa teruja sila hubungi di talian 013-2213706

    BalasPadam
  3. orang kata ada hp buang duit.ye la asyik topup jee...sebulan paling kurang pun dah rm30.tak dapat apa pun...ermmmmm kalau anda masuk ni.gerenti anda ada income bila ahli keluarga anda topup walau dimana pun anda tetap dapat komisyen..ada insuran dan yang bestnye ada point.kumpul dan tebus ke tiket kapal terbang air asia...WOW..macam tak percaya je...http://toneexcel.biz/?id=125495

    BalasPadam
    Balasan
    1. apakah ketahian ini

      Padam
  4. wang kertas dengan no siri terbaik!!
    email ja_edy@yahoo.com utk keterangn lnjut

    BalasPadam
  5. DUIT SYILING RM5(GAMBAR TUN ABD RAHMAN) UNTUK DIJUAL
    RM2500__HARGE LEH KIRE2 LG
    MINAT???
    KOL TERUS.,MSG XLYAN BRO...
    0172736665(AMIR)
    0199454451(HAKIM)

    BalasPadam
  6. duit syiling LIBERTY AMERICA tahun 1799 .
    minat , sila hubungi....
    0129140568 (JUL)

    BalasPadam
  7. saya ada wang syiling lama mungkin zaman british, duit dari negara cina, amarica, maxico, spin dan franc tahun 1801, 1908. duit ini diambil dari dalam tanah. berminat kol saya 0166586716.

    BalasPadam
  8. Syiling lama 1908, 1938, 1948, yang suka siling antik, call saya 012824601....

    BalasPadam
  9. saya ada duit silver lama tahun 1786 CAROLUS III.
    dihadapan gambar raja carolus III dan dibelakang tertulis 8R.FM.Mo.
    jika berminat boleh msg 0172913303.

    BalasPadam
  10. saya ada banyak duit syiling dan duit kertas yang lama sesiapa yang berminat hubungi saya 0146554009

    BalasPadam
  11. 5 CENT,VICTORIA,1900,0125224055

    BalasPadam
  12. saya ada duit syling 1799 gold coin cal saya 0182709531

    BalasPadam
  13. Saya ada duit syiling tahun 1857

    BalasPadam
  14. Saya ada beberapa keping duit syiling tahun 1857 , 1844 jepun & amerika. bagaimana saya nak tahu nilainya

    BalasPadam
  15. Saya ada menyimpan pelbagai syiling lama termasuk syiling Yasin...berminat. Whatsapp.. 01128632863

    BalasPadam
  16. sy ada duit syilling 7 yassin & duit 1 sen Victoria era tahun 1800
    sapa berminat call sy 0139732585

    BalasPadam
  17. sy ada duit syilling lama 7 yassin & duit syilling Victoria era tahun 1888 sapa2 yg berminat hubungi sy 0139732585

    BalasPadam
  18. Saya ada duit syiling MALAYA AND BRITISH QUEEN ELIZEBETH II dari tahun 1961.........SAPA BERMINAT HUBUNGI NOMBOR TEL 01114148314

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...